Lab Pırlanta, aynı zamanda, “insan yapımı “, “işlenmiş” veya
“kültürlenmiş” Pırlanta olarak da bilinir. Pırlantanın toprak altında doğal olarak geliştikleri
koşulları kopyalayan gelişmiş teknolojik süreçler kullanılarak kontrollü laboratuvar ortamlarında üretilir. Bu insan yapımı Pırlantalar, karakteristik Pırlanta kristal yapısında düzenlenmiş gerçek karbon atomlarından oluşur. Doğadan Gelen Pırlantalarla aynı malzemeden yapıldıkları için aynı optik ve kimyasal özellikleri sergilerler. Laboratuvarda üretilen Pırlanta,
tıpkı maden pırlantası gibi, çeşitli renk aralıklarda temin edilebilir.
Geleneksel olarak çıkarılan pırlantalar karat başına 65 kg’dan fazla karbon üretirken, laboratuvarda yetiştirilen pırlantalar karat başına sadece 3 kg karbon üretir. Ayrıca maden pırlantası 15 kg üzerinde kükürt oksit üretirken, laboratuvarda yetiştirilen pırlantalar hiç üretmez. Toplamda, tek karatlık bir maden pırlantası üzerindeki hava emisyonları, laboratuvarda yetiştirilen bir pırlantadan kat kat daha fazladır.
Maden pırlantası, karat başına 30 kg’dan fazla su ve 538,5 milyon joule tüketir. Karşılaştırıldığında, laboratuvarda üretilen pırlantalar karat başına sadece 4 kg su ve 250 milyon joule tüketir. Ayrıca, laboratuvarda yetiştirilen pırlantaların yapımında kullanılan enerjinin çoğu yenilenebilir enerjidir.
Maden pırlantası karat başına 65 m2 arazi kaplar ve 2750 kg fazla mineral atık üretir. Bu arada laboratuvarda yetiştirilen pırlantalar, karat başına sadece 1 m2 araziyi bozar ve sadece 1 kg mineral atık üretir. Hatta bir araştırma, pırlanta yetiştirme tesislerinin “çoğu zaman çevre üzerinde ihmal edilebilir bir etkiye sahip olan ve faaliyet alanındaki biyo çeşitlilik üzerinde neredeyse hiç etkisi olmayan alanlarda bulunduğu” sonucuna varmıştır.
Fiyat söz konusu olduğunda, laboratuvarda yetiştirilen pırlantalar çok uygundur. Daha kısa bir tedarik zincirinden yararlanarak, genellikle maden pırlantasından %20-50 daha uygun fiyatlıdır. Bu arada, aynı netlik, çeşitlilik, tutarlılık ve kaliteyi elde edersiniz.
Laboratuvarda üretilen pırlanta, önceden var olan pırlantanın küçük karbon tohumlarından üretilmektedir. İleri teknoloji- yüksek basınç ve ısı ya da CVD olarak bilinen özel bir biriktirme süreci – Pırlanta oluşumunun doğal yöntemini taklit eder. Biriktirme yoluyla yetiştirilen bazı laboratuvar pırlantaları, büyüdükten sonra da basınç ve ısıl işleme tabi tutulabilir. Laboratuvarda yetiştirilen renkli pırlantalar, tıpkı doğada olduğu gibi, pırlantanın büyüme aşamasında, belirli karakteristik iç yapısıyla oluşur.
İnternet bağlantınız yok
%10 İNDİRİM
Inardi dünyasına hoş geldiniz!
INARDI10 kodunu kullanarak açılışa özel %10 indirimden yararlanabilirsiniz.